TA- och Strategigrupp

Ett par gånger om året, men jämna mellanrum, samlar vi de som ansvarar för turism- och näringslivsfrågor i länets kommuner. Vi samlas i två olika konstellationer - Turismansvariga (TA) som exempelvis består av turistbyråchefer och turistbyråpersonal, samt en Strategigrupp som exempelvis består av näringslivschefer och landsbygdsutvecklare. 

På denna sidan gör vi en kort sammanfattning av mötet och laddar upp presentationer och dokument från respektive träff.

TA-TRÄFFAR

26 April 2017
Denna TA-träff hölls på Kosta Lodge i Kosta. Vi startade upp med rapportering från turistbyråerna om nuläget och vad som är på gång. En del söker fortfarande sommarpersonal, medan rekryteringen är klar hos andra.
Johan Trollnäs, VD för Kosta Lodge, presenterade verksamheten och vad som är på gång hos dem. Sedan fick vi en rundtur på området som har utvecklats till en fantastisk oas mitt i Kosta.
Efter lunch fortsatte programmet med kort information från Sandra från Destination Småland om utbildningen i juni för sommarpersonalen på turistbyråerna, information från Anna (DS) om statistik gällande gästnätter i Kronobergs län, samt en marknadsuppdatering från Cathrine (DS). Dagen avslutades med en rapport från Mathias Billmark, VD för IT-plattform Småland & Öland, gällande läget för den gemensamma IT-plattformen.
 

15 Februari 2017
Den här gången var det Älmhult som stod för värdskapet och dagen började i konferensrum Linnésalen. Här hade vi som vanligt genomgång där var och en fick ge en kort "rapport" om det senaste. Efter det blev det presentation om marknadsplanen för 2017 från Cathrine Rydström.
Som en extra överraskning dök Smålandsposten upp, tog en bild och ställde lite frågor.
Lunchen avnjöts i restaurang Köket på IKEA Museum. Efter lunch blev det en guidad tur på IKEA Museum. Där mötte vi vår guide Markus "Macke" som med en blandning av charm, humor och med en härlig småländsk dialekt gav oss en oförglömlig resa genom IKEAs historia. Senare under eftermiddagen blev det även ett besök på IKEA Hotell med presentation och rundvandring av Linda Nielsen. 

 

loading...

24 November 2016
Vi träffades i Växjö och dagens tema var fiske och fisketurism. Theodor Samuelsson från Länsstyrelsen gjorde ett besök och pratade om deras arbete med de olika fiskevårdsområdena i länet. Efter presentationen var det öppen diskussion och frågor.
Under förmiddagen fick var och en presentera vad som var nytt eller "på gång" i respektive kommun/destination samt samanfattning om hur det hade gått på Huseby julmässa. 
Destination Småland informerade om arbetet med det kommande magasinet för 2017, Smålandsdagen den 30 november och Masterplan från Visit Sweden. 

1 MARS 2016
Vi träffades i Växjö och på agendan stod exempelvis presentationer från respektive kommun/destination - vad händer i besöksnäringen just nu och under året. Vi diskuterade planering för turistbyråerna 2016 - öppettider, gemensam klädsel, utbildning för sommarpersonal m.m. Destination Småland informerade om kommande aktiviteter såsom ITB-mässan i Berlin och Swedish Workshop i Jönköping. Mötet avslutades med avtackning för Inger Arvidsson, Älmhults kommun, som går i pension och Jakob Franzén, Glasriket AB, som byter jobb.

 

STRATEGIGRUPPSTRÄFFAR

19 APRIL 2016
Vi samlades på Elite Stadshotellet för att exempelvis diskutera husbilsturism samt få senaste infon från Grand Public om marknadsföringen av Småland för svenska marknaden. Cathrine och Anna från Destination Småland presenterade senaste statistiken och Bodil Cornell från Eldrimner informerade om deras regionala satsning där Kronoberg är ett av fokuslänen i Sverige.

Dagens presentationer:

      se även: Social Media-plan för 2016 samt Smålands uppdaterade Brand Book

      se även: sammanställningen gruppdiskussioner om husbilsturism