Norska marknaden
 

Småland och Växjö är i princip okända begrepp för norrmännen, men man känner till Glasriket med Orrefors och Kosta Boda som varumärke. Norge är en av våra prioriterade marknader och vi samarbetar med Visit Sweden i Norge för att öka intresset för Småland som resmål. Kontakta Cathrine för mer information. 
 

marknadsfakta

  • Sverige ligger högt på norrmännens lista för utlandsdestinationer i Europa. 2014 hade Sverige 1,75 miljoner norska flerdagsbesök. 
  • Norrmännens övernattningar står för 22 procent av de totala utländska, kommersiella övernattningarna i Sverige 2016. 
  • Sammanlagt konsumerade norska besökare cirka 8,3 miljarder, SEK (1 033 SEK per person och dag) under sin Sverigevistelse 2012 vilket innebär att Norge är en av de enskilda marknader som spenderar mest.
  • Läs mer om den norska marknaden i VisitSwedens profil.
(Källor: Tourism Economics, IBIS 2014 Tillväxtverket/Markör, Inkvarteringsstatistik 2015 Tillväxtverket/SCB, IBIS 2014 Tillväxtverket/Markör och Visit Swedens målgruppsanalys 2015 Visit Sweden/GfK.)

det här gör vi på den norska marknaden

Projekt i samband med flyglinje Växjö-Oslo
Linjen är nedlagd och projekten avslutade

Press & PR
Vi har ett PR-avtal med VisitSweden i Norge som slagit mycket väl ut. Vårt syfte är att öka kännedomen om Växjö och Småland. Samarbetspartners i projektet är Nextjet, PM & Vänner Hotel, Kosta Boda Art Hotel och Teleborgs slott. Vi har haft många journalistbesök som har gett mycket bra resultat med nya PM & Vänner Hotel som dragare. Vi kommer också att genomföra två PR tävlingar där pris presenteras på helsida i större magasin. Vinster är weekendresor med flyg till Småland.

Möten och konferenser
Det här är enda marknaden som  hittills där vi satsar på segmentet Möten & Konferenser. Det gör vi med VisitSweden, andra regioner, Nextjet och hotell. Förutom hotellen ovan är Elite hotellen i Växjö med. Vi har en säljare i Norge, genomför kundträffar och visningsresor samt är med på norsk möteswebb.

Weekend
Projektet syftar till att sälja weekendresor till Växjö med flyg. Samarbetspartners är samma som i mötesprojektet. Vi deltar tillssammans med ett par andra regioner i en weekendwebb. Sedan drivs trafik till den genom annonsering på webben. Widget finns för direktbokning av flyg och länkar till hotellbokning.

Lätt att mäta
Det blir enkelt att läsa av utfallet då alla lär komma med flyg.

Helgdagar norge 2015

Helgdagar Datum
Nyårsdagen 1/1
Palmsöndagen 29/3
Skärtorsdag 2/4
Långfredag 3/4
Påskdagen 5/4
Annandag Påsk 6/4
Första maj 1/5
Kr Himmelfärds 14/5
Nationaldagen 17/5
Pingstdagen 24/5
Annandag Pingst 25/5
Juldagen 25/12
Annandag jul 26/12