Kinesiska marknaden

Uppslag kultur i säljmanualen 2015.
Uppslag kultur i säljmanualen 2015.

PRESENTATION AV AKTUELLA FAKTA OCH RESULTAT, WANG ZHI,
SMÅLAND CHINA SUPPORT OFFICE

PRESENTATION AV RESEMÖNSTER FRÅN KINA, DAN PENG, VISITSWEDEN

PRESENTATION - RESOR TILL SMÅLAND, LU YANG, RATIONALE MEDIA

allmänt

Är det någon idé för lilla Småland att ge sig ut på denna gigantiska marknad? Ja, vi villl i alla fall vara med och spana så att vi ligger i fas om det blir intresse. Det börjar bli efterfrågan på en nya typer av resor för Sveriges del. Dels "lägerskolor" för ungdomar - och då menar man resa runt och lära sig - inte vara på läger. Här är föräldrarna måna om att ungdomarna får kunskap med sig hem. Den andra typen handlar om FIT - free independent travellers där resebyråerna lägger upp en skräddarsydd resa för en mindre grupp.
Vi har också möjlighet att "stoppa" de stora grupperna som åker E4 mellan Köpenhamn och Stockhom för fotografering, mat eller boende.

småland china support office

Det som gjort det möjligt för oss att nosa på resemarknaden i Kina är det kontor i Shanghai som Region Kronoberg och Regionförbundet i Kalmar län finansierar. Här arbetar Wang Zhi som med stor kraft och energi börjat jobba även med besöksnäringen. 
Vi hade ett informationsmöte i höstas där vi bjöd in besöksnäring för diskussion och information. Vi producerade sedan en säljmanual eftersom Wang Zhi fick möjlighet att delta på workshops i Kina tillsammans med VisitSweden och de andra länderna i Skandinavien. Några företag valda att sponsra och fick större utrymme.
 

glas, zipline och ikea

Wang Zhi hade mycket besök och intresset för Småland var stort både vade det gällde kultur, natur och design. Det finns nu konkreta önskemål att följa upp. Vad som resan är på gång är direkt bokning för researrangörer in i Little Rock Lakes onlinebokning. Annat är design med inriktning glas, form och liknande. En konkret förfrågan var en tiodagars cykelresa - skulle passa för Sydostleden!
 

studieresa

I april 2016 genomfördes en studieresa för kinesiska arrangörer och resebyråer i samband med Swedish Workshop och Tourism in Skåne våren 2016. Det var i samarbete med Småland China Support office och VisitSweden. Läs mer i bloggen.
Här kan du följa arbetet på kontoret i Shanghai: www.facebook.com/smalandshanghai/ 
Vill du veta mer - kontakta Cathrine Rydström.

ladda ner information

Info om marknaden, info från China Småland Support, rapport workshop.