Exportdagen
28 april 2015

I april anordnade vi för första gången en exportdag för att sätta fokus på de viktiga utlandsmarknaderna Tyskland, Danmark och Nederländerna. Representanter från VisitSwedens kontor fanns på plats och redovisade mängder med nyttig fakta. Själva presenterade vi vår nya kommunikationsguide och Katrin Bohle gav oss tips från en tysk reseproducents synvinkel. Klicka på bilderna för att ladda ner  presentationerna. Läs och ladda ner kommunikationsguiden här.

Linda o Daniel från Ja Ranch och Karin. Vill du se fler mingelbilder i ram - klicka på bilden.

exportenkäten

Det fanns ju möjlighet att svara på enkät både på webben och under Exportdagen. Det var inte så många som gjorde det och det kan inte bli något vetenskapligt resultat...Vad det gällde intresse för marknaderna stämmer de helt naturligt med våra prioriterade och med hur många som kommer hit från varje nation. Men några är intresserade av utveckla marknader som inte är så stora hos dem idag.
Vad det gäller verktyg för marknadsföring blev rangordningen ungefär: webb, PR & Press, sociala medier, gott värdskap för återkommande gäst, samarbeten med andra och redaktionell exponering i broschyrer med mera. Det tar vi med oss!

Föreläsningar  att ladda ner som pdf - klicka på bilderna

Andreas Hassler om B2B, Tyskland
Sophie Nyström Andersson om Nederländerna
Cathrines presentation av kommunikationsguiden
Sophie Nyström Andersson om tyska marknaden
Lenas presentation om strategier

exportdagar

Vi planerar att fortsätta med en årlig Exportdag men då mer blandat med föreläsningar och workshops. Hösten är också en bättre tid tror vi. Hör av dig med synpunkter. 

Anne Schöldtz Bjerregard om danska marknaden
Kathrin Bohle om reseproduktion i Tyskland

kontakta oss

Vill du veta mer om vad vi gör på de olika marknaderna eller har idéer - kontakta oss!

Marknadsansvarig -
Cathrine