Personal

På Destination Småland är vi fyra fast anställda. Vi jobbar i olika projekt inom utveckling och marknad, samverkar och författar - i stort som smått. Här berättar vi om de viktigaste uppgifterna var och en har så du vet vem du ska vända dig till i första hand med olika frågor. Och - syftet med vårt arbete är ytterst att öka intäkterna inom besöksnäringen!

anna sjödahl
vd

Jag kommer närmast från Växjö & Co där jag har arbetat med att marknadsföra och sälja Växjö som destination för möten, evenemang och turism. Tidigare har jag arbetat med näringslivsutveckling och entreprenörskap i olika roller i Växjö och Uppvidinge kommuner, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren och Drivhuset.

Jag har följt Destination Smålands jobb genom mina senaste uppdrag och sett utvecklingen gå framåt för besöksnäringen. Att de tre Smålandslänen har hittat en gemensam plattform att jobba utifrån känns som ett vinnande koncept. Jag ser fram emot att, tillsammans med kollegorna, vara med och fortsätta driva utvecklingen framåt med fokus på nytta för företagen.

Tel. 0470-73 32 71
E-post: anna.sjodahl@destinationsmaland.se

cathrine rydström
marknadskommunikatör


Jag arbetar med allt som har med marknad och kommunikation att göra och har ansvar för PR och varumärke. Jag har ansvar för den här siten, sociala media, PR och bildbank. Jag samlar på nyheter och skickar dem vidare, så hör gärna av dig. 
Jag har en högskoleexamen i informationsteknik, har läst storytelling för strategisk kommunikation, startat och drivit Johanssons Lantcafé i Öhr i tio år. Därför känner jag väl till småföretagarens villkor, vilket jag värderar som en stor tillgång. 


Tel. 0470-73 32 74
E-post: Cathrine.rydstrom@destinationsmaland.se

karin malm
affärsutvecklare - FÖRÄLDRALEDIG

Jag jobbar med marknadsföring och press generellt och med danska marknaden mer specifikt. Exempelvis med att arrangera pressresor och ta emot journalister. Jag arbetar i projektet FNP - Funtastic Natural Playgound - för att öka gästnätter på campingar och stugor i Småland. Jag jobbar även med affärsutvecklingsprogrammet Kurbits, ett utvecklingprogram för företag inom turismbranschen. Det blir även en hel del webb och sociala medier. Jag ansvarar också för kontorets CRM-system. 

Jag kommer senast från hotellbranschen där jag jobbade i två år efter min examen i turismvetenskap som jag läste på Linnéuniversitetet i Kalmar. När jag inte är på Destination Småland
så hittar ni mig på restaurangen Ett Kvarter i Växjö där jag är delägare.

Tel. 0470-73 32 75
E-post: karin.malm@destinationsmaland.se

Oskar Wijk
Affärsutvecklare

Jag har i över tio år i olika former arbetat inom upplevelseindustrin, såväl som anställd som egen företagare. I min roll som Affärsutvecklare på Destination Småland, arbetar jag i ett nära samarbete med näringen för att öka graden av exportmognad. I projektet RESA sker ett arbete med att matcha företagen inom vår region med utländska researrangörers behov. Jag representerar södra småland vid ett antal årliga mässor och workshops, såväl i Sverige som utomlands.
 
Tel. 0470-73 32 73
 E-post: oskar.wijk@destinationsmaland.se