Miljöutbildning för restaurang, café & hotell 5 nov

I samarbete mellan AB Destination Småland, PM & Vänner och Kronobergs Restaurangnätverk erbjuder vi nu denna efterfrågade miljöutbildning.

Utbildningen riktar sig till samtlig personal inom restaurang och hotell och kommer ta upp och behandla dagliga utmaningar kopplat till hållbarhet i branschen.

UR KURSINNEHÅLLET

Restaurangers klimat- och miljöpåverkan
Vad är stort och vad är litet när det kommer till restaurangers klimat- och miljöpåverkan? Hur stort är problemet egentligen med plast, och hur kan man angripa det?

Matsvinn
Hur ser den globala, nationella och lokala matsvinnsproblematiken ut? Vad kan man göra åt den som restaurang? Exempel och kommunikationsmöjligheter. Kursdeltagarna får med sig konkreta verktyg att arbeta med i köket.

Hållbara proteiner
Hur påverkar olika proteinkällor miljön och klimatet? Hur kan man jobba med menyplanering för att minska matens miljö- och klimatpåverkan?

Hållbarhetskommunikation
Hur lyckas man kommunicera kring hållbarhet i restaurangmiljö? Hur kan man påverka gästernas val i en hållbar riktning? Kommunikation för restauranger i sociala medier.

OM FöRELäSARNA

Föreläsare är miljöexperter från konsultfirmanU&We som även står bakom Nätverket Hållbara Restauranger. Läs mer på www.uandwe.se

INFO & ANMäLAN

När: Tisdagen den 5 november kl 12.00-17.00
Var: PM & Vänner Hotel, Västergatan 10 Växjö

Observera att tiderna är preliminära, men räkna med en halvdag. Vi inleder med gemensam lunch.

Utbildningen är kostnadsfri - PM & Vänner står för lokalen, AB Destination Småland står för föreläsare. Notera dock att no-show debiteras med 250:-

Anmäla dig via denna länk senast den 29 oktober:
https://bit.ly/2ItnvOU

INBJUDAN SOM PDF

För frågor, kontakta Karin Malm karin.malm@destinationsmaland.se

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter