AB Destination Småland och Linnéuniversitet anordnar ”crash course" i turisttyska

AB Destination Småland anordnar tillsammans med Linnéuniversitet en tvådagars ”crash course” i tyska. Kursen vänder sig till de inom besöksnäringen som träffar tyska turister. Kursen ställer inga krav på tidigare kunskaper i tyska språket.
 
Kursen går av stapeln den 11-12 oktober och än så länge finns det några platser kvar!

Under kursens två dagar kommer deltagarna få blanda teori och praktiska övningar, bland annat så kommer deltagarna att få lära sig några vanliga ord som de kan träna via en basordlista som de sedan får med sig, deltagarna kommer också att träna på enklare fraser genom att samtala i par om turistspecifika ämnen, t.ex. förklara vägen till olika platser (restauranger, hotell, station), besvara enkla frågor och beskriva sevärdheter.

-Tyskland är vår absolut största utlandsmarknad och vi kommer fortsätta arbeta strategiskt med att attrahera ännu fler tyskar till Småland. I och med den här utbildningen så hjälper vi besöksnäringsföretagen att kunna erbjuda dessa tyska besökare en ännu bättre upplevelse på plats. Jag är jätteglad att vi tillsammans med Linnéuniversitetet nu kan erbjuda besöksnäringen i hela småland en sådan här intensivkurs. Detta är något som näringen har efterlyst och vi anser att det här formatet kan vara ett väldigt bra första insteg till det tyska språket, säger Oskar Wijk - VD AB Destination Småland.
 

om kursen

Kursen ger dig en snabbintroduktion i tyska och tysk kultur.
Under två dagar får du:

• lyssna på inledande föredrag om interkulturell kommunikation. Vad säger tyskarna om svenskarna och svenskarna om tyskarna?
• lära dig några vanliga ord som du kan träna via en basordlista vi sammanställer
• träna på enkla fraser genom att samtala i par om turistspecifika ämnen, t.ex. förklara vägen till olika platser (restauranger, hotell, station), besvara enkla frågor och beskriva sevärdheter,
• träna enkel tyska vid olika stationer som innehåller olika uppgifter du ska lösa.

Tid: Fredag – lördag, 11-12 oktober 2019
Plats: Växjö (lokal anges senare)
Undervisningstid: Fredag 9-12 Lunch* 13.30-16.30
Lördag 10-12 Lunch* 13-16


Läs all info i inbjudan:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter