Vi välkomnar två nya medarbetare till Destination Småland

Denna veckan välkomnar vi både Helena Collin och Sandra Pfaus till kontoret! Sandra känner kanske några av er igen från Destination Åsnen - hon kommer nu jobba halvtid hos oss som Marknadskoordinator. Helena är ett nytt ansikte hos oss som kommer axla rollen som projektledare för den internationella glaskonferensen GAS2020. 

fyra snabba till helena collin

Vad du ska göra på Destination Småland?
- I maj kommer flera hundra glasintresserade internationella gäster till Glasriket under den stora konferensen GAS 2020 (Glas Art Society) och jag har fått den stora förmånen att projektleda detta!

Vad har du arbetat med tidigare?
- Jag kommer senast från att ha varit med att bygga upp all service i Växjös högsta byggnad ICON. Innan dess har jag arbetat med innovationer, utveckling och även hunnit med att projektleda några konferenser. Min koppling till Glasriket är att jag under tre år serverade hyttsill i Bergdala och då fick jag verkligen upp ögonen för detta fantastiska hantverk.

Vad ser du fram emot mest med din nya roll hos oss?
- Jag ser fram emot att få vara med att ytterligare en gång sätta Glasriket på kartan internationellt och nationellt. Jag hoppas att det kommer att bli en satsning som ger mer för alla aktörer i Glasriket än konferensen. Jag hoppas på ringar på vattnet.

Ditt egna tips på ett härligt besöksmål i Kronoberg:
En solig och klar eftermiddag måste du bara åka upp till resturang SKAI som ligger på 19:e våningen i ICON i Arenastaden i Växjö. Ta något gott att dricka och njut av en utsikt som sträcker sig milsvitt runt dig och då ser du hur många sjöar som har gett Växjö sitt namn.

Kontakt
helena.collin@destinationsmaland.se
+46 (0) 470-73 32 76

fyra snabba till sandra pfaus

Vad du ska göra på Destination Småland?
Mina arbetsuppgifter kommer vara varierande vilket känns jättespännande och roligt! Jag kommer bland annat att, smålandsövergripande, jobba med sociala medier och skriva texter till webb/magasin. Framöver kommer jag även jobba med projekt, kampanjer och pressbesök.

Vad har du arbetat med tidigare?
Jag har arbetat deltid som projektassistent i projektet ”Nationalparksdestination Åsnen”/Destination Åsnen sedan slutet av 2017, med särskilt ansvar för sociala medier och hemsida för Visit Åsnen. Det har även blivit en hel del planerande av projektaktiviteter av olika slag samt genomförande av dessa – nu senast en miljö- och hållbarhetsgranskning av hur destinationens nuvarande situation ser ut, samt vad som behöver göras för att ytterligare stärka hållbarheten.

Vad ser du fram emot mest med din nya roll hos oss?
Jag ser framförallt fram emot att få jobba vidare inom besöksnäringen i nära samarbete med alla drivna, inspirerande turismföretagare här i Kronoberg. Och då tjänsten är helt ny på Destination Småland känns det lite extra roligt att få vara med och utforma den från start tillsammans med erfarna kollegor!

Ditt egna tips på ett härligt besöksmål i Kronoberg:
Oj, det är ju egentligen omöjligt att välja bara ett… Korrö är en av alla pärlor i Kronoberg och en plats jag själv gärna besöker, där finns något för alla oavsett ålder. Härliga naturupplevelser, kultur, vacker miljö och riktigt god mat!

Kontakt
sandra.pfaus@destinationsmaland.se
+46 70 890 22 07

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter