AB Destination Småland anställer Helena Collin som projektledare för GAS2020

AB Destination Småland har fått i uppdrag att ansvara för genomförandet av konferensen och som projektledare för evenemanget GAS2020 har nu Helena Collin anställts.

AB Destination Småland arbetar för att skapa förutsättningar för en utveckling av besöksnäringen i regionen. En viktig del i bolagets arbete är nationell och internationell marknadsföring och därtill kopplade aktiviteter samt att i samverkan med framförallt övriga Smålandslän arbeta för att stärka varumärket Småland. Bolaget ägs till 100% av Region Kronoberg.
 
Den internationella organisationen Glass Art Society (GAS) kommer under Kristihimmelsfärd 2020 arrangera sin årliga konferens i Glasriket. Konferensen kommer ha olika aktiviteter, föreläsningar, seminarier, uppvisningar och utställningar och kommer beröra flertalet platser runt om i Glasriket. Eventet väntas locka uppskattningsvis 700-1200 glasintresserade från hela världen.
 
AB Destination Småland har fått i uppdrag att ansvara för genomförandet av konferensen och som projektledare för evenemanget GAS2020 har nu Helena Collin anställts. Helena är för många känd för att under det senaste året byggt upp verksamheten Care of Icon. Innan dess arbetade Helena som VD för Företagsfabriken.
- Glasriket är ett av våra mest spännande områden för såväl nationella som internationella besökare. Det sker just nu en väldigt stor utveckling i Glasriket där många duktiga entreprenörer erbjuder både produkter och upplevelser av mycket hög kvalité. Ett evenemang som GAS2020 skapar incitament för vidare utveckling samtidigt som vi får en effektiv marknadskanal mot en designintresserad målgrupp. Att vi nu har lyckats knyta till oss Helena Collin som projektledare för evenemanget känns bra, vi hade många kvalificerade sökande men kombinationen av Helenas erfarenhet av att jobba med internationella konferenser och samtidigt ta tillvara småföretagarens intresse var avgörande. Vi är superglada att Helena ansluter till oss efter sommaren säger Oskar Wijk VD på AB Destination Småland.
 
- Jag brinner för entreprenörskapet och den starka tradition av företagande som finns i hela regionen. Att då få vara en del av denna satsning där vi får möjligheten att visa vår dragningskraft för en internationell publik är en utmaning som passar mig, säger Helena Collin.
 
 
Helena Collin börjar sin tjänst 2 september 2019. 
 
 
För mer information: 
Oskar Wijk, VD Destination Småland, 0470-733272

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter