Rapport efter första besöken vid Edible Country - Asa Herrgård

De första grupperna av besökare har börjat anlända till Småland för att testa matupplevelsen "The Edible Country" i Asa norr om Växjö. Emma Ekaremål, VD på Asa Herrgård, rapporterar om hur det har gått och vad de har lärt sig.

En grupp om åtta kineser testade The Edible Country i juni.
En grupp om åtta kineser testade The Edible Country i juni.

Hej Emma, hur har ni förberett er inför sommarens bokningar vid bordet?
 
- Det har varit mycket förberedelser med att arbeta fram koncept och erbjudanden men även med att hantera bokningar, material och att anpassa recepten efter våra förutsättningar här i Asa med närheten till skogen och vår egna viltkött. 
 
Hur många bokningar har ni vid bordet?
 
- Det har kommit in många, men flera har nog inte förstått att de verkligen har bokat så efter att ha varit i kontakt med samtliga så blir det nog omkring 25 sällskap totalt. Det är gäster från Tyskland och Storbritannien främst, men även USA, Kina och svenska bokningar. Väldigt blandat, vilket är kul!
 
Ni har haft några sällskap vid bordet redan – vad har de tyckt som upplevelsen?
 
- Det stämmer, vi har bland annat haft en grupp kineser vid bordet som var helt fascinerade. Närheten vi har till naturen här är unik för dem och det känns som ett privilegie för oss att få visa upp vår småländska natur och mat för dessa besökare.
 
Vad har ni lärt er?
 
- Att det som finns runt hörnet för oss är unikt för våra internationella besökare. Vi har även blivit utmanade i vårt eget sätt att tänka kring småländsk mat, lokala produkter och närheten till skogen – det vill vi jobba med ännu mer framöver.
 
Vad har du för tips till de företag i Småland som skulle vilja erbjuda något liknande?
 
- Att kombinera natur- och matupplevelser är verkligen uppskattat, det har vi märkt tydligt på denna korta tid. Och jobba med de unika förutsättningarna som finns hos dig – hos oss är det skog och vilt, hos någon annan är det kanske sjö och äpplen eller stenmurar eller glas. Och hitta smarta samarbeten! Ta hjälp av andra, av oss, av Destination Småland för att bolla idéer.
 
Lycka till med resten av bokningarna i sommar!
 
- Tack, vi hoppas på glada besökare och inga myggor!

Läs mer om The Edible Country här:
https://visitsweden.com/ediblecountry

BESÖKARE VID THE EDIBLE COUNTRY

Foto: Emma Ekaremål.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter