Filmproduktion i samarbete med Visit Sweden

Nu gör vi i gemensam sak med Visit Sweden vad det gäller produktion av innehåll. Det blir samordningsfördelar med gemensamt marknadsmaterial som kan finnas i båda våra bildbanker och kampanjmaterial. Detta gäller rörligt, stillbild och storytelling – texter.

Fotografering och filmning av Småländsk stugsommar. Fotografering och filmning av Småländsk stugsommar.

Nu har vi just avslutat det största projektet vi gjort tillsammans – en filminspelning över fyra dagar med ett produktionsteam från OTW. Resultatet ska mynna ut i några minuters film för Youtube och några 20 s för Facebook, instagram osv. Temat är familj på stugsemester i Småland med allt vad det innebär – bada, cykla, hänga i trädgården och göra utflykter. Familjen gjorde tre utflykter – till Little Rock lake Zipline, Astrid Lindgrens värld och till Gränna med polkagristillverkning. Stuga och bad filmades på två platser i Södra Vi norr om Vimmerby. Restider bör undvikas i möjligaste mån och här hittade vi bra plaster centralt i Småland. Vi hade en fantastisk statistfamilj som klarade av arbetsdagar om 10–11 timmar. TACK till dem!  

En separat inspelning gjordes också på Wallby Säteri med tema ”The Edible Country”. Det vill säga man plockade örter och annat ätbart som sedan tillagades utomhus. Slutligen en måltid vid bordet som placerats vackert – precis som i Asa. I Wallby filmades också cykling. I den här filmen var det vuxna statister.

Naturnära måltidsupplevelser fångades också på film, här vid Edible Country-bordet nära Wallby Säteri.
Naturnära måltidsupplevelser fångades också på film, här vid Edible Country-bordet nära Wallby Säteri.

Det färdiga materialet kommer att användas inför säsongen 2020 när resenären ofta tar sitt beslut om resmål. Publiceringen blir troligen i januari och det blir kampanjmaterial i Danmark, Norge, Tyskland och Nederländerna. Planering och bokningar lokalt har gjorts av marknadsgrupp Småland som jobbar tätt tillsammans. Den består av Camilla, Smålands Turism i Jönköping, Eva Region Kalmar och undertecknad.

Vi ser med spänning fram emot resultatet och tackar även alla företag som medverkat!
 
/Cathrine Rydström
cathrine.rydstrom@destinationsmaland.se

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter