Över 20 pressbesök från flera länder med olika teman

Antalet pressbesök ökar för varje år. Att arbeta med detta är ett bra sätt att få ut budskapet om Småland och Kronoberg. Vi har cirka 20 pressresor som är under planering i detta nu och några har redan varit på plats. Cathrine berättar mer om hur vi jobbar med pressbesök och vad som är på gång i sommar.

pressbesöken ökar

Antalet pressbesök ökar för varje år. Att arbeta med detta är ett bra sätt att få ut budskapet om Småland och Kronoberg. När någon annan beskriver resmålet får det ett bättre genomslag än om vi själva annonserar eller köper plats i olika kanaler. Det är vanligt med så kallade influencers som jobbar med bloggar och sociala media. Bloggarna liknar dock alltmer en webbsite med restips eller en i kombination med något annat intresse. Inredning och familj är vanliga teman som kombineras med resor.

I år är det extra fokus på mat beroende Visit Swedens kampanj The Edible Country, men som vanligt är naturaktiviteter stort och även design och kultur har sin plats. Ett nytt, tydligt intresse är ”Det gröna Växjö”, främst från Nederländerna med KLM. 
 

I Småland köper vi tjänster av Visit Swedens PR-avdelningar i Tyskland, Nederländerna och Danmark och engagerar media som de ”godkänt”. Det blir både influencers, bloggare och print (tryckt media). De flesta dagstidningar och magasin har även onlineupplagor. Ibland betalar vi för innehållet och då står det alltid ”sponsrad av…”. Då kan vi även använda innehållet för egna kampanjer.

Dansk TV och Vogue Magasin

Danska bloggaren "Mor til Mernee" testar glasblåsning på Kosta Glascenter - bild från hennes Instastory. Danska bloggaren "Mor til Mernee" testar glasblåsning på Kosta Glascenter - bild från hennes Instastory.


Några har redan varit här och många fler väntar. Vi har cirka 20 pressresor som är under planering i detta nu. Dels de som rör enbart södra Småland, delar av Småland eller hela landskapet. 

Småland är stort så det kan ibland vara knepigt att lägga upp rimliga rutter utan allt för långa restider. Ofta önskar sig journalisten några resmål, ibland lägger vi förslag utifrån önskat tema eller en allmän upplevelse av resmålet.
 
Några exempel på de som redan varit här: Dansk TV 4 med de kända profilerna Villum & Schmidt gjorde två resor i Småland, två danska bloggare har varit här och de har publicerat fina inlägg.

Familjebloggen - Mor til Mernee https://www.mortilmernee.dk/2019/06/11/smukke-smaaland/

Natur och lifestyle - Copenhagen Wilderness
https://copenhagenwilderness.dk/2019/06/15/guide-til-smaaland-unikke-overnatninger-og-fantastiske-naturoplevelser/
 
Nyligen firade en holländsk journalist och en fotograf midsommar på Grimsnäs Herrgård och de bodde på även på PM Hotel. Resultatet ska bli en artikel i holländska Vogue med helsidesbilder, artikel i JAN (ungefär som Amelia) och kort artikel i Business Magasin om PM.

De kända danska TV-profilerna Villum & Schmidt fick också möjligheten att uppleva Glasriket.
De kända danska TV-profilerna Villum & Schmidt fick också möjligheten att uppleva Glasriket.

tillsammans marknadsför vi småland

Närmast kommer en inspelning för film och TV med en ”kändis” från Nederländerna. Hon beskrivs som Tilde de Paula + känd sångerska + skådespelerska. Hon reser med familjen genom Småland, Västergötland, Göteborg och Bohuslän. Hos oss blir det besök på Asa Herrgård med pinnbrödsbak. Travelbook och Green inspiration är media som ska publicera om Gröna, vegetariska Växjö. Många gruppresor kommer i perioden augusti till oktober och däremellan de som testar på stugor. 

Jag kan inte nog poängtera hur viktiga ni alla är som möter dessa journalister. Ibland blir det stökigt – vi måste ändra, de kommer inte i tid eller de vill inte göra som bestämt. Men alla brukar vara så positiva och förmedla en bra bild av Småland. För det är ju det allt handlar om – att som steg ett locka till Småland som resmål. Det är i nästa steg beslut om var i Småland man åker kommer till. 
 
Vi ses och hörs i sommar!
 
/Cathrine Rydström
cathrine.rydstrom@destinationsmaland.se 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter