SM i utomhusmatlagning får sex deltävlingar i hela landet - Växjö är en av dem.

2019 hålls tävlingen SM i utomhusmatlagning för fjärde gången. Nu börjar tävlingen på allvar sprida sig över Sverige. Finalen den 15 september på Billingen, Skövde kommer att föregås av inte mindre än sex deltävlingar spridda över landet. Först ut blir Östersund i mitten av maj och de följs sedan av Örnsköldsvik, Kinnekulle, Falkenberg, Dalsland och slutligen i Växjö på MAT2019 den 13:e september.

SM-deltävlingen i utomhusmatlagning i Växjö kommer genomföras på MAT2019 den 13:e september
SM-deltävlingen i utomhusmatlagning i Växjö kommer genomföras på MAT2019 den 13:e september

Sex deltävlingar runt om i landet

SM i utomhusmatlagning vill lyfta utomhusmatlagningen samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter. Lagen består av två till tre deltagare som har två och en halv timma på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld. De tävlande komponerar sin meny och får välja fritt utifrån en förutbestämd råvarukorg med lokalt innehåll.
 
På respektive ort kommer en deltävling att hållas med plats för 6-8 tävlande lag. Tävlingarna sker i olika sammanhang – alltifrån som en del av olika matevent till en tävling i beachvolleyboll. Från varje ort kommer sedan de bästa 1-2 lagen att kvalificera sig till finalen i Skövde.
 
- Vi är väldigt glada över att få vara en del av SM i utomhusmatlagning och ha deltävlingen på MAT2019. Det är en nischad tävling som är rolig för besökarna att titta på. Det var ett lyckat och uppskattat inslag på MAT2018, därför vill vi ha en deltävling även i år, säger Karin Malm på Destination Småland. Lokal projektledare för deltävlingen i utomhusmatlagning i Växjö kommer vara Magnus Hörberg, som förra året satt i juryn. 
 
Next Skövde är huvudarrangör för SM i utomhusmatlagning. De står bakom hela upplägget och arrangerar finalen som kommer att äga rum på Billingen Skövde den 15 september i samband med Sweden Outdoor Festival.
 
– Det är väldigt roligt att vi nu på allvar slagit igenom och får stor nationell spridning på tävlingen. Att jobba med matlagning utomhus hänger väl samman med det ökande intresse vi ser inom besöksnäringen för outdoor-upplevelser. Vi ser fram emot en spännande tävling med hög kvalitet, säger Micael Worbin, projektledare hos arrangören Next Skövde. 
 
Kontaktpersoner:
Lina Fredin, Jamtli (Östersund), 070-325 00 74 
Erica Öhrbom, Framtidens Smakdestination (Örnsköldsvik), 0730-218 454
Malin Johansson Fahlström, Destination Läckö-Kinnekulle, 0510-200 78
Susanne Thorsson, Destination Falkenberg, 070-637 17 07
Bodil Söderlund, Glupsk på Dalsland, 073-903 58 07
Karin Malm, Destination Småland, 0470 73 32 75
Micael Worbin, Next Skövde, 0725-344 664 
 
Webbsida: www.utomhusmatlagning.se - Här görs intresseanmälan som tävlande!

Inbjudan

Faktablad:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter