Sydostleden nominerad till Årets cykelled 2019

Cykel- och vandringsmässan “Fiets en Wandelbeurs” i Utrecht, Nederländerna, har nominerat Sydostleden till Årets cykelled 2019.

Sydostleden. Fotograf: Mikael Tannus
Sydostleden. Fotograf: Mikael Tannus

Motiveringen lyder: "Sydostleden ligger sydöstra Sverige med över 270 kilometer cykelled från Växjö till Simrishamn. Det finns en bra blandning av skog, strand, fält, fält med stenmurar, floder och sjöar. Speciellt i början och slutet av cykelleden är naturen vacker. Cykelleden har utmärkta skyltar och vackra cykelbroar". 

Totalt är fem rutter nominerade:
Roman Limesleden i Nederländerna
Sydostleden, Sverige
Véloscénie, Frankrike
Ciro Bike Trail, Bosnien Hercegovina
Östersjöleden

Nomineringen är prestigefyllt och priset syftar till att främja arbetet med högkvalitativa cykelleder som är attraktiva för besökare.Kriterierna som bedöms är bland annat att leden ska ha ett attraktivt utbud av upplevelser, mat och boende, vara tillgänglig, trygg och erbjuda vackra vyer. I år är första gången som en svensk kandidat finns med i juryns bedömning. Vinnaren utses den 1 mars 2019 på cykel- och vandringsmässan i Utrecht. 

"Det är glädjande att Sydostleden är nominerad" säger Oskar Wijk, VD på AB Destination Småland. "Såväl cykel- som vandringsleder är mycket viktiga för mixen av upplevelser vi kan erbjuda från Småland. Vi jobbar tillsammans med Region Kronoberg, Växjö och Tingsryds kommun, samt Blekinge och Skåne för att stötta företagen längst med Sydostleden att utveckla upplevelser att erbjuda cyklisterna."

För mer information om Sydostleden:
www.sydostleden.se

För information om vårt arbete kopplat till ledturism:
Oskar Wijk
VD AB Destination Småland
0470-73 32 73
oskar.wijk@destinationsmaland.se  

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter