SM i Orientering 2020 till Växjö, Småland

Växjö Orienteringsklubb har blivit tilldelade Svenska mästerskapen i sprintorientering 2020. Tävlingarna kommer arrangeras den 21-24 maj 2020.

"Idrottsevenemang är mycket viktiga för en destination och kan generera stora turismintäkter och gästnätter. Vi är glada att ha kunnat vara med och bidragit i framtagandet av ansökan" säger Oskar Wijk Tf. VD på AB Destination Småland.

Utdrag ut pressmeddelandet:

Växjö Orienteringsklubb har blivit tilldelade Svenska mästerskapen i sprintorientering 2020. SM i sprint innefattar tre distanser på en helg och arrangeras 21-24 maj 2020. Distanserna är fördelade till två individuella tävlingar och en stafett, där löpare representerar sin förening i ett lag.

- Det är en utmaning att arrangera ett svenskt mästerskap, med höga krav på kvalitet vad gäller karta, terräng och banor. Växjö OK har stor erfarenhet av arrangemang och i föreningen finns många duktiga funktionärer, säger Patrik Karlsson som samordnat Växjö OKs ansökan.

Eftersom ett svenskt mästerskap ska kora de bästa sprintorienterarna i Sverige, och förhoppningsvis världen, gäller det att tävlingarna blir utmanande. Men det gäller också att vissa tävlingsdetaljer hålls så hemliga som möjligt så att det finns kvar ett visst överraskningsmoment för löparna. Utmaningen i sprint gäller i att fatta snabba beslut på okända banor på kort tid och genomföra orienteringen i högsta hastighet.

I framtagandet av ansökan har Växjö OK fört dialog med bland andra Växjö kommun, Växjö & Co och Destination Småland. Det är en helhet som ska gå ihop, så att tävlingarna lockar många deltagare, att deltagarna har plats att bo samt att få en arrangemang som fungerar i staden. Svenska mästerskapen kan locka cirka 400-500 deltagare och tillsammans med löparna kommer ledare, klubbvänner och publik. Totalt kan det bli 1000 deltagare som besöker Växjö med omnejd.

Kontakt: 
Patrik Karlsson
Växjö Orienteringsklubb
076 760 14 55

Oskar Wijk
AB Destination Småland
0470 73 32 73

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter