Jordbruksverket ger 70% rabatt på rådgivning för att utveckla måltidsupplevelser

Företag inom besöksnäringen med servering av mat och dryck kan nu få subventionerad rådgivning. Jordbruksverket har upphandlat sex leverantörer av rådgivningstjänster i ett ramavtal som företag och verksamheter inom besöksnäringen kan avropa från. Tjänsterna riktar sig till de inom besöksnäringen som har någon form av mathantering och som har sin verksamhet på landsbygden.

De upphandlade rådgivningstjänsterna omfattar olika temaområden, från affärs- och konceptutveckling, anläggningsutveckling och marknadsföring, utveckling av serveringsutrymmen, hållbarhet och generationsskiften till utveckling av det regionala utbudet av mat och dryck.

Den som anlitar en av de upphandlade rådgivarna kan få 70 procent av rådgivningskostnaden betald av landsbygdsprogrammet. Totalt 3,9 miljoner kronor står till förfogande för rådgivningstjänsterna.

"Den måltidsintresserade resenären vill uppleva vår lokala mat, gärna i kombination med natur eller design. Vi är ständigt i behov av fler måltidsupplevelser att erbjuda denna typ av besökare som spenderar mer pengar än genomsnittet och vill uppleva mycket under sin resa. Därför är det positivt att företag inom måltidsupplevelser och livsmedel kan få stöd i sin affärsutveckling genom kompetenta rådgivare, dessutom nu till ett rejält subventionerat pris", säger Karin Malm, Projektledare på AB Destination Småland.


Läs mer om projektet och de olika rådgivarna på Jordbruksverkets hemsida.


Vill du ha hjälp med ansökan, eller bolla idéer med oss? Kontakta:

Karin Malm
Projektledare, AB Destination Småland
karin.malm@destinationsmaland.se
0470 - 73 32 75

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter