Sagobygden på Unescoregister

Sagobygden har blivit upptaget på Unescos register över goda metodiska exempel på hur man kan arbeta med att trygga immateriella kulturarv, i detta fall, den muntliga berättartraditionen.

Sagobygden heter den ideella föreningen Berättarnätet Kronobergs verksamhet. Inom Sagobygden ryms bla Sagomuseet i Ljungby, Ljungby Berättarfestival och sägenplatserna i Ljungby, Älmhult och Alvesta kommuner. 
www.sagobygden.se

Meg Nömgård, Sagobygdens verksamhetschef, säger att det är fantastiskt roligt!
-Vi har mottagit så mycket positiv respons här, många länder kommer till oss och vill veta hur vi arbetar. Vi har fått flera förfrågningar om studiebesök och framtida internationella samarbete. Vi ser fram emot att dela med oss av vår metod och lära av andra. Vi utvecklar ständigt vår verksamhet och ett ökat arbete med Unesco kommer bli väldigt givande för oss, men även för alla (personer som organisationer) som på ett eller annat sätt bidrar till Sagobygden. Vi ser fram emot att välkomna världen till Sagobygden!
 
För mer info:
Unesco: https://www.unesco.se/om-oss/unesco/

Sagobygden
Sagobygden heter den ideella föreningen Berättarnätet Kronobergs verksamhet. Inom Sagobygden ryms bla Sagomuseet i Ljungby, Ljungby Berättarfestival och sägenplatserna i Ljungby, Älmhult och Alvesta kommuner. 
www.sagobygden.se

Vi på AB Destination Småland vill passa på att rikta ett stort Grattis till alla involverade i Sagobygden

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter