Två småländska lag till finalen i SM i utomhusmatlagning

Under MAT2018 arrangerade Destination Småland en deltävling i SM i utomhusmatlagning. Sex lag gjorde upp om finalplatserna genom att tillaga en trerätters över öppen eld på tre timmar. Efter en spännande kamp stod Team Outnorth och Destination Kosta som vinnare. De kommer nu att delta i finalen på Billingen, Skövde den 16 september.

- Vi är väldigt glada över att vi fick möjlighet att arrangera en deltävling i Växjö och hela tävlingen har gått mycket bra, säger Karin Malm från arrangerande Destination Småland. 
 
Med en härlig inramning av MAT2018 och inför en stor publik gjordes det i fredags upp om ytterligare två finalplatser till SM i utomhusmatlagning på Billingen, Skövde den 16 september. Med en meny som imponerade tog sig Team Outnorth högst upp på prispallen och tog hem förstaplatsen. Laget består av Anton Löfgren, Emelie Detterskog och Therese Johansson. Lag Destination Kosta plockade en hedrande andraplats och kommer därmed också vara med och tävla i finalen. Laget består av Therese Sjöqvist, Joakim Sjögren och Henrik Jansson.
 
- Lagen har haft en fantastisk råvarukorg att välja lokala ingredienser ifrån, allt från en unik fänkålsdryck till het chili och småländska polkagrisar, säger Karin.
 
- Arrangemanget här har varit väldigt lyckat och skapat goda matmöten, precis som vi vill att SM i utomhusmatlagning ska göra, säger Sven-Erik Larsson som är övergripande tävlingsledare för SM:et och som var på plats i Växjö.
 
Den avslutande deltävlingen äger rum i Skövde lördagen den 15 september och följs direkt av finalen söndagen den 16 september.

den vinnande menyn

Det var Team Outnorth som tog förstapriset i deltävlingen med följande meny:

Förrätt:
Eldad morot med stuvad isterband, sotad picklad lök, riven pepparrot och dill

Varmrätt:
Halstrad aborre med tomat & kålssallad, brynt tomatsmör samt majjo på kallpressad rapsolja.

Dessert:
Sotade plommon med honungskola, rågsmul med hasselnötter samt getfärskost med kardemumma.

loading...

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter