Åsnens Nationalpark äntligen invigd

Den officiella invigningen hölls den 25 maj med flera olika programpunkter som knöt an till naturen. Dessutom innehöll programmet kungligt besök – under invigningsdagen genomförde nämligen Kronprinsessan Victoria sin landskapsvandring i Småland. 

Etiketter: utveckling projekt

Hon vandrade från Ulvö till Trollberget och vidare till Hulevik, åkte båt över Åsnen från Hulevik till Hunshult, där hon sedan vandrade genom Sunnabron till Bjurkärr för att officiellt inviga Åsnens nationalpark! I sitt tal framhöll Kronprinsessan att syftet med nationalparker är att skydda och bevara unik natur, samt göra den tillgänglig för fler.

Vädret var på topp och man kunde nästan ta på känslan att alla besökare var glada – glada och framförallt stolta över vår nya nationalpark! Det serverades lokalproducerad äppelmust från Åsnen och kaffe i kåsor med Åsnens nationalparkslogga, och flera ideella föreningar och eldsjälar fanns på plats för att servera fika, sälja mat och berätta om naturen och allt som finns i den. 

Nu är det upp till oss alla att fortsätta värna om Åsnens natur och visa upp vår vackra nationalpark för alla. Följ Kronprinsessan Victorias uppmaning; ”njut av nationalparken, om och om igen!”

/Sandra Pfaus
Destinations Åsnen

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter