Destination Småland arrangerar SM i utomhusmatlagning på MAT

Under de senaste åren har SM i utomhusmatlagning kommit att locka allt fler tävlande. I år arrangeras en deltävling i Växjö under MAT2018. Alla som vill är välkomna att anmäla ett lag och de två bästa lagen får tävla under Sweden Outdoor Festival i Skövde den 16 september.

Etiketter: måltidsturism

- Det är otroligt roligt att vi fått en deltävling till Växjö och att det gick att kombinera den med MAT-eventet. Vi kommer att hålla till i Konserthusparken och vid Teatertorget, och det kommer att vara en konferencier som lotsar och engagerar publiken genom tävlingen. Det kommer att bli en härlig stämning, säger Karin Malm från Destination Småland som arrangerar deltävlingen i Växjö. 

SM i utomhusmatlagning är inne på sitt tredje år och målet är att lyfta utomhusmatlagningen samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter som finns i området. Varje lag består av 2-3 personer och det är begränsat till tio lag. Uttagning sker genom att de som anmäler sig får skriva och motivera varför just deras lag ska vara med. 

- Vi hoppas på ett stort intresse och en bra mix av professionella kockar och glada amatörer som älskar att laga mat utomhus . Det blir ett bra tillfälle att lyfta utomhusmatlagning som en spännande upplevelse för våra besökare, säger Karin Malm. 

Totalt genomförs fyra deltävlingar med start i Östersund 19 maj för att sedan följas av Kramfors den 11 augusti, Växjö den 7 september och Skövde den 15 september. Varje deltävling skickar två lag till finalen.

LÄS MER OCH TILL INTRESSEANMÄLAN:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter