Åsnen blir Sveriges 30:e nationalpark

Nu är det officiellt - idag har riksdagen beslutat att Åsnen är Sveriges 30:e nationalpark. Samtidigt pågår arbetet med destinationsutveckling för företagen på plats i området genom projektet Destination Åsnen. Den 25:e maj blir det invigning.

Etiketter: utveckling projekt

Ur länsstyrelsens pressrelease:
"Förberedelserna med att bilda Åsnens nationalpark påbörjades redan 2011. Länsstyrelsen i Kronobergs län och Naturvårdsverket har lett arbetet, de tre berörda kommunerna Alvesta, Tingsryd och Växjö, Destination Åsnen och ett stort antal föreningar har deltagit i arbetet med stort engagemang."
Läs hela pressreleasen här.

Destination Småland är projektägare för projektet Nationalparksdestination Åsnen som är ett treårigt projekt med fokus på produktutveckling och digitalisering. 
Läs mer om projektet på destinationasnen.se

Den 25:e maj blir det invigning på plats och aktiviteterna planeras för fullt. Mer info kommer finnas hos Länsstyrelsen som håller i arrangemanget.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter