Med en spännande höst i sikte

Då var vi inne i augusti månad och på väg mot en spännande höst! Även om vi har hösten i sikte nu när alla är tillbaka på kontoret igen efter semestern, så har ju faktiskt inte sommaren sagt farväl än utan det fina vädret håller i sig. För näringen är det fortfarande högt tempo som gäller och besökare från olika håll dröjer sig kvar i några veckor till hos oss och drar ut det sista av sina sommarledigheter. Det gillar vi! Vi hoppas Småland bjuder på sitt bästa augustiväder.


Under första delen av augusti hade vi besök av ett antal journalister fotografer och ”influencer” som arbetar med bloggar och social media, detta genom olika mediesamarbeten vi har med Visit Sweden. Den här gången kom de från Norge, Danmark och Nederländerna. Lite senare i september tar vi emot ytterligare en pressresa från Tyskland med tema utomhusaktiviteter. Sedan rullar det på med fler resor under hösten med tema mat och design. Media som är på plats hos oss är här för att hämta inspiration till kommande bloggar, artiklar och kampanjer som ska göras på de respektive marknaderna under hösten och inför nästkommande sommarsäsong. I syfte att inspirera ytterligare besökare till att vilja veta mer om Småland.

I mitten av september lanserar vi en ny visitsmaland.se. Den nya hemsidan kommer att få ett nytt och modernare visuellt uttryck. Tillsammans med IT-bolag Småland och Öland och kollegor i Kalmar och Jönköpings län jobbar vi intensivt med innehållet – nya inspirerande bilder och texter som ska marknadsföra Småland i Sverige och utomlands.
 
Årets upplaga av MAT är i antågande, 8-9 september. Det enorma tältet ska upp igen på Stortorget i Växjö och fyllas av småländska läckerheter. Destination Småland är i år med och arrangerar seminarier under MAT2017. Vi är särskilt glada för att Visit Sweden kommer för att prata om Sveriges potential som matdestination och deras nya satsning som omfattar närmare 50 miljoner kronor samt Karin Ekström som är professor i företagsekonomi och pratar om hur vi i Sverige kan bli bättre på kulinarisk turism. Den 9 september bjuder Destination Småland in till nätverkslunch efter seminarierna. Hör av er till Oskar om ni vill veta mer om detta: oskar.wijk@destinationsmaland.se
Programmet i sin helhet hittar ni här: http://www.matsmaland.se/
 
Vi känner oss peppade inför det som komma skall! Vi ser också fram emot att få träffa och prata med besöksnäringens aktörer när det lugnat sig något för att ta del av reflektioner över sommarsäsongen.
 
Vi hörs!
 
Mvh Destination Småland

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingemar swalander » Online Reputation Management:  ”Intressant. Får väl börja recensera mina hotellvistelser i fortsättningen!”

  • Janne Evanson » Online Reputation Management:  ”Kanonbra och inspirerande sammanfattning Thereze. ”

  • Ingrid E-M Olsson » Hej Småland!:  ”Hej Oskar, Välkommen till ditt nya jobb. Ser fram emot att få samarbeta med Dig...”

  • Linda Edlund Ljungby kommun » Hej Småland!:  ”Hej Oskar. Varmt välkommen till oss alla i regionen =) Ser framemot att samarbe..”

  • Helen Bäckstedt » Hej Småland!:  ”Hej Oskar! Lycka till med nya jobbet! Jag ser fram emot ett bra samarbete med os..”

Bloggarkiv

Länkar