Projektmedel beviljat för projektet "Nationalparksdestinationen Åsnen"

Med början i september i år startar projektet ”Nationalparksdestination Åsnen”. Ett treårigt projekt som ska skapa möjligheter för företag och intressenter i Åsnen att producera fler exportmogna produkter med kvalitet som kan möta den internationella resenärens behov. Allt för att fler besökare ska komma till vår del av Småland och för att aktörerna ska kunna göra fler och bättre affärer.

Flygbild över Åsnens ö- och sjövärld
Flygbild över Åsnens ö- och sjövärld

om projektet

Ett av våra uppdrag på Destination Småland innebär att vi ska vara drivande i att utveckla exportmogna destinationer i vårt län. En av dem som är prioriterade är Destination Åsnen.

En destination är ett geografiskt område (stad, region, plats) som en besökaren väljer som semestermål. Den ska innehålla allt gästen behöver - boende, mat, aktiviteter...
Ska destinationen sen ses som exportmogen innebär det att den ska ska ha förmågan att ta emot internationella gäster och ge dem en flerdygnsupplevelse av hög kvalitet. 

Konkurrensen blir allt hårdare om internationella besökare, samtidigt som kraven från gästerna, under sin vistelse ökar allt mer. Det sker även förändringar i hur turister söker information, vad som avgör om de ska boka och inte minst hur de bokar.
Att kunna fortsätta utvecklingsarbetet i Åsnenområdet genom att vi i projektet kan ta hjälp av experter för att coacha företagen att utveckla fler reseanledningar, är ett viktigt steg för att kunna möta framtidens utmaningar.

Detta är en del av aktiviteterna som ingår i projektet:
- Skapa fler produkter som efterfrågas på den internationella marknaden och som är lönsamma för företagen.
- Ökad kunskap i den nya digitaliseringen med nya säljkanaler och större digital närvaro.
- Storytelling som skapar affärsnytta och försäljning.
- Kvalitetssäkring och miljöutbildning.
- Åsnen Ranger service, ett koncept som ska skapa möjligheter till ökad service, trygghet och säkerhet i hela Åsnenområdet.

Projektet finansieras i samverkan av Sydostleader, Leader Linné Småland, Region Kronoberg och de tre Åsnen-kommunerna (Växjö, Alvesta, Tingsryd). Projektet ägs av det regionala turistbolaget AB Destination Småland som har det övergripande ansvaret för genomförande och organisation. 


Läs mer om utvecklingen bakom Destionation Åsnen på www.destinationasnen.se

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter