En småländsk utbildning

Tänk dig att du är ny på jobbet på en turistbyrå i länet. I sommar ska du ta emot turister från massvis med länder - Tyskland, Danmark, Schweiz, USA, Norge, Polen - ja lite överallt ifrån. Du ska svara på tusentals frågor - Vart finns det en fin vandringsled? Går det att hyra cyklar någonstans? Vad kostar ett fiskekort? Hur funkar det med allemansrätten? Vart köper jag gammeldags murbruk till sommarstugan som jag renoverar? (OBS Sant!) - Ja, frågor av alla möjliga slag. Det är mycket man ska kunna som Smålandsexpert! Därför har vi genomfört en utbildning för ett 20-tal av turistbyråernas sommarpersonal runt om i länet.

Turistbyråutbildning

Utbilding för Turistbyråpersonalen har vi haft i många år, men de senaste två åren har vi hållit utbildningarna på olika ställen i länet och samtidigt kopplat på en heldags studieresa. Förra året var vi i Glasriket, i år reste vi runt kring Älmhult och Markaryd.

Att besöka olika attraktioner, boenden och sevärdheter ger en helt annan tyngd än bara att läsa om dem. Det som turistbyråpersonalen själva har upplevt kan de också mycket lättare rekommendera sedan. Självklart gör respektive turistbyrå rundresor i sin egen kommun också för att lära känna den ännu bättre. Du som företag kan alltid höra av dig till din lokala turistbyrå och kanske bjuda in dem på en visning! ;) Här listar vi alla turistbyråer i Småland: www.visitsmaland.se/sv/om-smaland/kommunkarta

Första dagen av utbildningen består av en teoretisk genomgång där vi tar upp ämnen såsom Smålands varumärke, Smålands geografi, vart ligger de stora besöksmålen, hur är turismen i Sverige organiserad, vad är gott värdskap, vilka är de ständiga frågorna som du måste kunna besvara? osv osv! De som redan har jobbat några somrar, eller de som är turistbyråansvariga kommer med kloka inspel och erfarenheter under tiden.

DESTINATION SMÅLANDS ROLL I DET HELA

Vi på Destination Småland har i uppdrag att jobba med samordning och kompetensutveckling inom länet. Jag tycker att detta är ett av de bra sätten som vi gör det på. Utbilningen gör så att samtliga turistbyråer får samma kunskap och kompetens om Smålands utbud. Vi ökar deras kännedom om regionen och på så vis kvaliteten i deras rekommendationer. Dessutom blir det så mycket lättare för sommarpersonalen att bara plocka upp luren och ringa varandra under sommaren för att ställa frågor, nu när de har träffats och känner varandra. Sen är det ju fantastiskt trevligt också att få resa runt i Småland och uppleva allt gött, roligt, intressant och spännande som vi har att erbjuda!

I fotogalleriet nedan kan du kika på några av de ställena som vi besökte på vår rundresa i Älmhult och Markaryd.

//Karin Malm

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingemar swalander » Online Reputation Management:  ”Intressant. Får väl börja recensera mina hotellvistelser i fortsättningen!”

  • Janne Evanson » Online Reputation Management:  ”Kanonbra och inspirerande sammanfattning Thereze. ”

  • Ingrid E-M Olsson » Hej Småland!:  ”Hej Oskar, Välkommen till ditt nya jobb. Ser fram emot att få samarbeta med Dig...”

  • Linda Edlund Ljungby kommun » Hej Småland!:  ”Hej Oskar. Varmt välkommen till oss alla i regionen =) Ser framemot att samarbe..”

  • Helen Bäckstedt » Hej Småland!:  ”Hej Oskar! Lycka till med nya jobbet! Jag ser fram emot ett bra samarbete med os..”

Bloggarkiv

Länkar