Kristina Bergman säger: "Hej Småland!"

Hej Småland!

Under våren kommer jag, Kristina, att husera i residenset på Kronobergsgatan. Mina främsta ansvarsområden blir att representera och sälja in södra Småland på ITB i mars och Swedish Workshop i april. Det innebär att jag behöver lära mig så mycket jag hinner och kan om våra sevärdheter, roligheter och ”bo-ligheter”, så det är inte helt omöjligt att du får se mig susa omkring på de småländska vägarna eller att jag kommer in och säger ”hej!”. Tiden är knapp, så jag behöver all hjälp jag kan få med att ta fram exportmogna produkter och paket som erbjuder det allra bästa av Småland inför 2017!

Jag kommer ursprungligen från Kalmar och flyttade tillbaka dit för några år sedan eftersom jag ville jobba med turism som utvecklingsfaktor i den här regionen. Några känner kanske igen mig från min senaste projektanställning på Regionförbundet i Kalmar län, andra från min tid på det numera nedlagda FörTur, eller kanske till och med från min praktik med Kerstin och Berit 2005 på det som då hette Södra Smålands Turistråd. Stormen Gudrun hade då precis lagt sin tunga hand över alltihop, vilket gjorde upplevelsen av att resa runt till länets företag oförglömlig. Men mycket har hänt sedan dess, och jag behöver färska upp minnet.

Före min Smålandspraktik tillbringade jag några år i Wien och Münster, och nu ser jag fram emot att få rossla liv i min tyska och visa vad Småland har att erbjuda när det är som allra bäst! Tyskland är som bekant vår största utlandsmarknad, och även där ökar intresset för gröna alternativ och närproducerad mat. Cykel och vandring står högt i kurs, liksom känslan av ”det lilla extra”. Och där har vi ju mycket att erbjuda!

Tanken är, som det ser ut i skrivande stund, att jag ska jobba med Destination Småland på ca halvtid under våren. På min övriga tid läser jag en magister i hållbar turism, ser fram emot stundande husflytt och längtar efter vårens och sommarens alla utflykter på Öland!

Vi hörs och ses!
/Kristina Bergman

Har du frågor eller funderingar går det bra att kontakta mig på kristina.bergman@destinationsmaland.se eller telefon: 0708-622 580

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingemar swalander » Online Reputation Management:  ”Intressant. Får väl börja recensera mina hotellvistelser i fortsättningen!”

  • Janne Evanson » Online Reputation Management:  ”Kanonbra och inspirerande sammanfattning Thereze. ”

  • Ingrid E-M Olsson » Hej Småland!:  ”Hej Oskar, Välkommen till ditt nya jobb. Ser fram emot att få samarbeta med Dig...”

  • Linda Edlund Ljungby kommun » Hej Småland!:  ”Hej Oskar. Varmt välkommen till oss alla i regionen =) Ser framemot att samarbe..”

  • Helen Bäckstedt » Hej Småland!:  ”Hej Oskar! Lycka till med nya jobbet! Jag ser fram emot ett bra samarbete med os..”

Bloggarkiv

Länkar