Småland på ITB Berlin 9-13 mars

ITB i Berlin är världens viktigaste mässa inom resebranschen. Här träffas säljare och köpare av resor från världen över och Småland finns med i Sveriges egen monter.

VisitSwedens monter på ITB 2015

världens största resemässa

ITB – Internationale Tourismus Börse - i Berlin är världens största resemässa med drygt 10 000 utställare från ca 190 olika länder. Det är här branschen möts, kontakter knyts och grunden för nästa års försäljning läggs.

År 2015 uppgick antalet besökare till ca 175 000, varav 115 000 var fackbesökare, där 43 % kom från andra länder än Tyskland. 2016 öppnar mässan den 9 mars med tre fackdagar, då mängder av utländska representanter möts. Därefter fortsätter mässan med två dynamiska dagar för allmänheten, 12-13 mars. Småland finns på plats samtliga dagar, i VisitSwedens gemensamma Sverigemonter.

Syfte att vara med på mässan är att skapa nya kontakter, hitta nya samarbetspartners och göra affärer. Och inte minst att vårda och upprätthålla gamla kontakter. Genom att vara med på ITB och vandra runt på mässan så får man också inblick i våra konkurrenter och vad de erbjuder, ett perfekt tillfälle för lite benchmarking. Det händer massvis med saker på mässan och man kan också snappa upp nyheter, innovationer och trender som kommer framöver.

Förutom att sitta i montern och möta researrangörer så kommer vi också delta på en "speeddating" mellan destinationer och reseagenter. Korta kärnfulla möten där vi får chans att träffa researrangörer som vi kanske vanligtvis inte hade bokat möten med. En liknande speeddating mellan destinationer och resebloggare anordnas också, där vi förhoppningsvis kan få deltaga också - vi står på väntelista :)


Mer om ITB på VisitSwedens sida.

Från Destination Småland åker Karin Malm och Kristina Bergman till ITB.

Har du frågor om Smålands deltagande på ITB?
Kontakta Karin Malm på: karin.malm@destinationsmaland.se
eller ring 0470-73 32 75

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter