Swedish Workshop i Jönköping – ett tillfälle som Du inte får missa!

Utländska researrangörer letar fler upplevelser i Sverige.

Den 24 – 26 april 2016 kommer cirka 100 researrangörer från hela världen till Jönköping och Småland! Smålands Turism AB i Jönköping kommer att vara lokal värd för Swedish Workshop.

Researrangörerna kommer till Sverige för att inspireras av svenska semesterupplevelser och hålla affärsförhandlingar med företag inom besöksnäringen och med regionala turistbolag. 

Årligt arrangemang med stort deltagande

Denna årliga workshop arrangeras av VisitSweden och ger ett unikt tillfälle för svenska säljare och utländska köpare av svenska turistprodukter att mötas, göra affärer och öka de internationella besökarna till Småland. Förhoppningsvis kommer 150 svenska säljare från hotellkedjor, incoming-arrangörer, aktivitetsföretag och destinationer att delta. En workshop leder till en stor mängd konkreta affärer för besöksnäringen.

Swedish Workshop arrangeras vartannat år i Sverige och vartannat år i Tyskland. Swedish Workshop har tidigare arrangerats i bland annat Stockholm, Malmö, Göteborg och Åre. Våren 2015 samlades t ex researrangörer från 15 länder på workshopen i Köln: Danmark, Finland, Norge, Holland, Tyskland, Storbritannien, Ryssland, Frankrike, Spanien, Italien, USA, Kina, Schweiz, Belgien och Österrike.

Både före och efter Swedish Workshop arrangeras så kallade pre- och post-tours för att researrangörerna ska få en glimt av vad regionerna i Sverige har att erbjuda. Arrangörerna kommer bl a att erbjudas en tredagarsresa i Småland efter workshopen.

Informationsmöte om Swedish Workshop 28 januari

Destination Småland kommer att bjuda in alla företag inom besöksnäringen i länet och Glasriket till ett informationsmöte om Swedish Workshop och de möjligheter detta kan ge för dem som vill nå utländska researrangörer. (Inbjudan kommer, men boka redan nu torsdagen den 28 januari kl 14.00-15.00 på Elite Statt, Kungsgatan, Växjö.)

Standard, krav:
*För er som vill erbjuda en hotellprodukt gäller att man kan lämna allotment på minst ett hotellrum (standard: dubbelrum med dusch/WC samt frukost). Helst maj-september, men endast juni-augusti är också möjligt.
*För er som vill erbjuda en ”upplevelseprodukt”: Här är det bara fantasin som sätter gränser – i samråd med Destination Småland.

För mer info, kontakta Kerstin Hallberg kerstin.hallberg@destinationsmaland.se eller 0470-73 32 73

VisitSweden står bakom Swedish Workshop

Enligt kommunikationsbolaget VisitSweden, som marknadsför destinationen Sverige utomlands till en resvan och nyfiken målgrupp, vill många utländska turister komma hit och uppleva svensk livsstil och aktiviteter i svensk natur. Förra året gjordes 20 miljoner besök i Sverige från utlandet och i flera länder bokar man fortfarande helst sin resa via en researrangör.

- ”Det finns ett sug hos utländska researrangörer efter fler svenska semesterupplevelser att sälja. På Swedish Workshop görs över 1000 affärsmöten med svenska turistföretag. Fler produkter på hyllan hos researrangörerna kan ge fler besökare till Sverige”, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter