MAT2015

Så är Växjös stora matevent över för det här året. Rekord igen - lyckat och nöjda besökare. Vi på Destination Småland hade för andra året i rad en monter på Stortorget med tio deltagande företag som jobbar med mat och upplevelser. Här bjöds det på allt från äkta kokekaffe till hiskeliga berättelser. Detta året samarbetade vi med Smålands Turism. Från vår sida koordinerade Karin Malm.

Deltagande företag var:

 • Getnö - Lake Åsnen Resort
 • Grand Hotel Jönköping
 • Hjortseryd Konferens & Vildmark
 • Huseby Bruk
 • Isaberg Höganloft
 • RAMOA
 • Rinkaby Gård
 • Sagomuseet
 • Stenshult Mellangård
 • Wisingsö Hotell & Konferens
Såhär såg vår gemensamma mässfolder ut: 
Jim från Wisingsö, Siw från Sagomuseet och självaste fru Stephens från Huseby i tidstypiska kläder. Andreas och Emma från Hjortseryd Konferens & Vildmark bjöd på viltkorv. Andreas på Hjortseryd skär upp viltkorv och berättar om deras upplevelse Från skog till bord. Jennie från Isaberg Höganloft, Emma från Hjortseryd och Siw från Sagomuseet tar emot besökare i montern. Kajsa från Rinkaby Gård samtalar med Tomas Karlsson - Näringslivschef på Växjö Kommun. Ingrid på Getnö Gård hade sina fiskeguider med i montern och de berättade om upplevelsen Åsnensafari med strandhugg. Inget hugg från denna uppstoppade gädda dock :) Karin Malm från Destination Småland koordinerade montern tillsammans med Anders Lareke. Lena Stävmo, VD på Destination Småland inspekterade montern tillsammans med Sara Nilsson från Region Kronoberg Kajsa och Majja från Rinkaby Gård visade hur äppelpressen fungerar. Lisbeth från Stenshult Mellangård stod för stor del av den fina inredningen i montern, här i samråd med processledare Anders Lareke, som har hjälpt företagen att utveckla sina olika matupplevelser. Zara från Grand Hotell Jönköping informerade om deras Afternoon Tea. Jim från Wisingsö gestaltade Per Brahe och hade hjälp från kollegan att berätta om deras matupplevelse Per Brahes Taffel. Anders Lareke samtalar med Ingrid Olsson från Getnö på en av monterns slingrande gångar. Grand Hotell Jönköping berättar om klassisk Afternoon Tea Ramoa - Ramkvilla Outdoor Activity riggar trefoten för att kunna bjuda på kokekaffe Ramoa erbjuder upplevelsen Laga 5-rätters över öppen eld. Peter från Ramoa kokar kaffe med trygg hand.

På upptäcktsfärd inne i stora tältet

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Ingrid E-M Olsson » Hej Småland!:  ”Hej Oskar, Välkommen till ditt nya jobb. Ser fram emot att få samarbeta med Dig...”

 • Linda Edlund Ljungby kommun » Hej Småland!:  ”Hej Oskar. Varmt välkommen till oss alla i regionen =) Ser framemot att samarbe..”

 • Helen Bäckstedt » Hej Småland!:  ”Hej Oskar! Lycka till med nya jobbet! Jag ser fram emot ett bra samarbete med os..”

 • Anna Hogenfält » Hej Småland!:  ”Välkommen Oskar och varmt lycka till i din nya tjänst! Ser fram emot att få trä..”

 • Ove Varland » Kristina Bergman säger: "Hej Småland!":  ”Kolla vår hemsida så är vi båda uppdaterade. Ove 070 545 55 22”

Bloggarkiv

Länkar