Rymden kommer till Småland

I september 2015 förlägger Association of Space Explorers sin årliga konferens i Sverige. Stockholm, Linköping och södra Småland får den fantastiska möjligheten att vara värdar för astronauterna och deras sällskap under en vecka. 

Det är Länsstyrelsen i Kronoberg som projektleder astronauternas besök, tillsammans med näringsliv, kommuner och skolor. Astronauterna har en gediget program som bland annat innefattar föreläsningar på Linnéuniversitetet, besök på skolor runt om i länet och studiebesök hos lokala företag.

Projektet har fått namnet Mot Nya Höjder och innefattar inte bara själva konferenshelgen, utan många projekt och aktiviteter kopplat till rymden, teknik, naturvetenskap och matematik - både innan, under och efter konferensen.

Destination Småland deltar i projektgrupp och stöttar i arbetet med information och värdskap samt det stora medföljarprogrammet. Dvs astronauternas familjer, cirka 100 personer, som ska få en bild av vad Småland och Sverige är. Det blir ett digert program med besök på flera olika destinationer i länet.

Det är ett unikt tillfälle att få visa upp alla de vackra, spännande, genuina och nytänkade platser och upplevelser vi har i Småland. Vår förhoppning är att de ska få några oförglömliga dagar i Småland och såklart besöka oss snart igen.

Läs mer om projektet här: www.motnyahojder.com

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter