Lenas krönika

Vilken tur att sommaren kom till sist och att augusti månad bjöd på värme och sol. De av er som vi har pratat med säger att sommaren började svagt men att det såg ljusare ut i slutet! Framförallt camping har nog fått stå tillbaka lite då besökarna föredrog hotell i kylan. Museerna har slagit rekord i Sverige i år vilket också blir en effekt av vädret då man vill göra saker inomhus när stranden inte blir så lockande.

 

Nu väntar vi med spänning på att sommarens statistik ska sammanställas och vi kan se helheten på antal gästnätter för juni-augusti. Detta kommer vi att presentera i oktober!

Annars är det nu fullt fokus på den Kurbits Export som vi tillsammans med ALMI kör igång snart. Vi håller på att titta över vilka företag som visat intresse och vet ni fler som kan vara aktuella så hör av er till oss eller ALMI och Gisela Mattsson där direkt. Detta är ett led i den utveckling vi behöver i regionen för att uppnå målen för Exportmognad både för företag och Destinationer.

Under sommaren har också flera företag fått sina certifieringar för Swedish Welcome och vi kommer att bjuda in till ett frukost/kvällsmöte senare i höst för att få fler företag att upptäcka fördelen med att utveckla sig utifrån ett gästperspektiv! Titta gärna in på www.swedishwelcome.se för att se vilka företag som nu fått sina omdömen i Småland!    

Förra veckan började vi med en vernissage på vår nya bok om Turismens utveckling i södra Småland under 50 år. En både vacker och innehållsrik bok om de eldsjälar som är nödvändiga för att vår näring ska utvecklas. Den finns att köpa via oss på Destination Småland och snart även i bokhandeln hoppas vi. Margareta Arteus Thor är författare och Diana Ortsheid har gjort den fina layouten. Kerstin har bistått med material och research utifrån allt som samlats under åren i vår källare. Ett måste för dig som är intresserad av besöksnäringen!

Närmast nu har vi ett stort engagemang på MAT2015 vilket Karin berättar mer om i Nyhetsbrevet. Därefter är vi involverade i den stora Astronautkonferensen som ska äga rum i slutet av september, bland annat i Växjö och där är vi med och tar hand om de medföljandes upplevelser i Småland så de sedan kan sprida det vidare i sina hemländer och bli goda ambassadörer för Sverige/Småland.

Extra glädjande i sommar har varit det samarbetet vi har testat med en gemensam profil på alla Turistbyråer i länet. Det ger ett proffsigt intryck och besökarna får veta mer om Småland totalt och inte bara vad som finns att besöka lokalt där de är.

Vi fortsätter även att samarbeta med alla Näringslivschefer så att vi tillsammans kan se hur vi bäst utvecklar och hjälper företagen, samt tittar på hur kommunerna kan få med besöksnäringen i sina framtida etablerings och utvecklingsplaner. För min del så kommer jag också att besöka och prata på alla kommunstyrelser under höst/vinter då många har bytt styre och kanske inte är så insatta i våra frågor. En viktig del i att sprida kunskap om vår näring!

Till sist vill jag bara uppmana er alla som inte ännu har testat vår nya stora aktivitet i länet Little Rock Lake-Sweden Zipline att verkligen se till att komma iväg på detta äventyr. Jag var där med våra döttrar i slutet av sommaren och vi hade en helt underbar kvällstur där de två timmar som zippen tog gick alldeles för fort……Vacker natur, hisnande upplevelse och stolt efteråt. Även om man inte zippar så kan man besöka anläggningen och äta gott eller ta en fika och bara njuta av utsikten ifrån altanen. Ett äventyr utöver det vanliga att rekommendera våra besökare….  

Lena Stävmo

VD

 

 
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingemar swalander » Online Reputation Management:  ”Intressant. Får väl börja recensera mina hotellvistelser i fortsättningen!”

  • Janne Evanson » Online Reputation Management:  ”Kanonbra och inspirerande sammanfattning Thereze. ”

  • Ingrid E-M Olsson » Hej Småland!:  ”Hej Oskar, Välkommen till ditt nya jobb. Ser fram emot att få samarbeta med Dig...”

  • Linda Edlund Ljungby kommun » Hej Småland!:  ”Hej Oskar. Varmt välkommen till oss alla i regionen =) Ser framemot att samarbe..”

  • Helen Bäckstedt » Hej Småland!:  ”Hej Oskar! Lycka till med nya jobbet! Jag ser fram emot ett bra samarbete med os..”

Bloggarkiv

Länkar