Småland ställer ut på MAT2015

För andra året i rad finns besöksnäringen representerad på stora mässhelgen MAT i Växjö. 10 turistföretag ställer ut i Smålandsmontern och bjuder in besökare att smaka på Småland genom flera spännande matupplevelser.

På MAT2015 11-12 September arrangerar Destination Småland och Smålands Turism en gemensam monter för turistföretag som erbjuder olika matupplevelser. Företagen har antingen gått en Kurbits-utbildning och/eller är medlemmar i Swedish Welcome. Gemensamt har de att de har utvecklat sina koncept kring mat och upplevelser. Till deras hjälp har Anders Lareke, processledare på Kurbits, stöttat och väglett dem i utvecklingen.

Under mässan kommer företagen att berätta om och sälja in sina olika matupplevelseprodukter, på en plattform som liknar en småländsk glänta. Montern kommer bestå av en stor gräsplätt med gångar och stigar av flis, smyckad med granar och björkar. Två eldstäder bli viktiga mötesplatser i montern där olika aktivteter kommer ske. Nytt för i år är även en miniscen där företagen kan ta plats och presentera sina koncept. 

En annan nyhet är den tävling som kommer vara i form av en tipsrunda med frågor om våra småländska matupplevelser. Besökare i montern kommer ha möjlighet att vinna upplevelsecheckar som de kan lösa in på valfritt företag! Detta ger oss också ett underlag för att maila ut erbjudanden till intresserade besökare.

Vad kommer då presenteras i montern? Allt från äppelpressning till sagovandringar, från Afternoon tea till Åsnensafari, från korvstoppning till dramamiddagar. En stor bredd av smakfulla upplevelser!

De företagen som deltar i montern är:
Getnö - Lake Åsnen Resort
Grand Hotel Jönköping
Hjortseryd Konferens & Vildmark
Huseby Bruk
Isaberg Höganloft
Ramoa - Ramkvilla Outdoor Activity
Rinkaby Gård
Sagomuseet
Stenshult Mellangård
Wisingsö Hotell & Konferens

Läs om alla företagen här: www.visitsmaland.se/MAT2015
och spana redan nu i vår folder med mässerbjudanden!

Under fredagen arrangeras även ett seminarie på temat "Mat som reseanledning". Seminariet leds av Lena Stävmo, VD på Destination Småland. Seminariet är gratis och det finns fortfarande några platser kvar! Anmälan sker via hemsidan för MAT2015 - www.matsmaland.se
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter