PR genom journalisters ögon

PR och samarbete med internationella journalister är en stor del av vårt arbete under sommaren. VisitSwedens utlandskontor och vår pressagent  pushar också för Småland på olika sätt. Du kan själv kika in för att se hur Småland ter sig i andras i ögon. Här ser du Albert och Saskia från Nederländerna. De skriver för en campingtidning och hälsade på hos Grönåsens Älgpark.

En del tidiningar har lång pressläggning och vi får vänta på resultatet. Alberts artiklar har inte kommit ut än.
Vad det gäller sociala media och bloggar kommer resultatet snabbare. Det är också nyttigt att följa bloggar och soc media konton för att ha koll på vad som "gillas" av målgruppen. Nyligen har en tysk bloggare med Travelworldonline besökt oss och skrivit en artikel om vårt område. De har också ett instagramkonto @travelworldonline där du kan se bilder från Småland för ca tre veckor sedan. 

Tanja från Berlin åkte hem efter midsommar och har ännu inte skrivit om resan här, men håll utkik i föräldrabloggenbloggen Zuckersüsse Äpfel. Hon har också ett facebookkonto.

Torsten Keller är en frilansjournalist från Tyskland som rest genom Småland nyligen. Han har en hemsida där han lägger upp bilder efter hand. Här ser du hans Smålandsbilder.

Vi ser fram emot att ett par tuffa tjejer från Nederländerna kommer hit i slutet av juli. De reser över hela världen och dokumenterar sina resor på ett kul sätt. Titta in på GirlsLove2Travel och håll utkik efter Småland i början av augusti.

Titta också in på vårt tyska facebookkonto - Visit Småland_DE som drivs av vår tyska pressagent, Birgit Bock-Schröder.

I Danmark och Nederländerna har vi, som många andra regioner, PR-avtal med VisitSweden. Det innebär att vi då och då syns i deras sociala media.

Nederländerna
@visitsweden_ned, Facebook - VisitSweden NL  Twitter @VisitSwedenNL
I Nederländerna pågår också en facebookkampanj som pekar in på en landningssida med smålandstips.
Danmark
Instagram @visitswedendk, Facebook VisitSwedenDK Här finns nu korta smålandsfilmer nyligen upplagda. Twitter @visitswedendk.
Du kan också se filmerna och hela Smålands kampanjsida.

Exotiskt besök
I maj hade vi ett kul besök från Kina. Det var Lu Yang från Shanghai som ackrediterats av VisitSweden i KIna. Programmet satte vi ihop tillsammans med Wang Zhi på regionens kinakontor. Hon skriver för många större tidningar och är en världsresenär. För tre-fyra veckor sedan lade hon ut en del bilder på instagram @nazolu, men det största nätet i Kina är via WeChat som inte har öppna kanaler.

Detta var några exempel och många av er där ute träffar våra journalister. Ett bra bemötande kan göra skillnaden mellan stor artikel eller ingen. Men det är vi alla bra på! Vi återkommer med resultat under respektive marknad.

Utlottning av stugvecka på ITB
Tysk tävling om en stugvecka i Småland på ITB - världens största resemässa i Berlin.

768 personer tävlade om en smålands-stugvecka på ITB på den stora turistmässan i Berlin
4-8 mars.

Detta är ett samarbete mellan de tre smålandslänen och med Ferienhäuser in Schweden www.ferienhauserinschweden.de.
Vinnaren får en stugvecka till ett värde av 635 Euro men kan naturligtvis betala mer och höja ribban på en riktigt bra stuga.

Och vinnaren blev  -
Laura Wendlandt
Durlacher Str. 15a
10715 Berlin
Herzlichen Glückwunsch, Frau Wendlandt!  säger vi

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter