Lenas sommarkrönika

Här testar jag den nya teknikbanan för Jeepar på JA Ranch. Här testar jag den nya teknikbanan för Jeepar på JA Ranch.

Vilken kall försommar vi haft och inte ens nu i slutet av juni ser vi någon bättring. Detta i en tid när de har sagt att Sverige kommer att slå rekord i antal utländska besökare i år! Oavsett väder så har vi ändå rustat oss i södra Småland. 

Fler och fler företag vidareutvecklar sig och vi ser att det finns en "Kurbitseffekt" över tid där de företag som gått affärsutveckling och specialkurser får en snabbare ekonomisk utveckling än övriga. Det visar att vi är på rätt väg för att lyfta näringen i Småland. Dessutom har nu Swedish Welcome fått luft under vingarna och den kvalitetssäkring och hållbarhetscertifiering som de står för borgar för att kunderna får en garanterat bra upplevelse och gott värdskap! Vi på Destination Småland gör vad vi kan för att lyfta dessa företag både i vår marknadsföring och vid pressresor så det ska kännas att vi satsar på dem som själva satsar! 

Med en ökning i antal gästnätter på 5 % eller 43 000 förra året slog vi tidigare rekord och vi är dessutom det län i Sverige som har högst andel utländska besökare i förhållande till totalen, det innebär att 40 % av våra gästernätter står utländska besökare för och det är positivt då det är på utlandsmarknaden vi ser potential att öka ännu mer framöver! Därför satsar vi nu stort på att få till minst två exportmogna Destinationer där besökarna kan stanna flera dagar och ha fullt upp att göra med aktiviteter inom ett rimligt avstånd. Dessutom innebär det att företagen behöver ha information och guidningar inte bara på svenska utan även engelska och tyska! Där har vi en bit kvar men vi har satt upp mål till år 2020 att få till detta så det är bara att kämpa på med den utvecklingen! Flera pusselbitar ska samspela och förutom utbildning och kvalitet så handlar det väldigt mycket om värdskap! Här hoppas vi att tillsammans med Region Kronoberg kunna få igång ett större arbete som inte bara omfattar besöksnäringen utan även inkluderar alla invånare, företag etc. Om vi tillsamman kan visa och lyfta fram det fina vi har och vara stolta för det så sprider sig den atmosfären inte bara till våra besökare utan till oss alla som bor och lever här i Småland! 
Nu önskar vi er alla en underbar sommar (med värme och sol) och glöm inte att turista även på hemmaplan då det finns mycket att uppleva även runt knuten! Här nedan får ni några tips från styrelsens resa i Markaryds kommun.

Småland är Sverige på riktigt !!    

Lena Stävmo
VD

 

Smålandet Älgpark i Markaryd är nog Sveriges bästa .  Åk safaritåg eller kör egen bil.
Smålandet Älgpark i Markaryd är nog Sveriges bästa . Åk safaritåg eller kör egen bil.
På JA Ranch i Strömsnäsbruk är smokern igång.  Härlig mat - stora som små grupper äl välkomna.
På JA Ranch i Strömsnäsbruk är smokern igång. Härlig mat - stora som små grupper äl välkomna.
Värdparet på JA Ranch - Linda och Daniel Henriksson.
Värdparet på JA Ranch - Linda och Daniel Henriksson.
Stockhultgårdens Tebod är ett mysigt café och tebod mitt ute i skogarna i trakten av Strömsnäsbruk.
Stockhultgårdens Tebod är ett mysigt café och tebod mitt ute i skogarna i trakten av Strömsnäsbruk.
I Stockhultgårdens butik köper du te, kannor och annat smått och gott!
I Stockhultgårdens butik köper du te, kannor och annat smått och gott!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingemar swalander » Online Reputation Management:  ”Intressant. Får väl börja recensera mina hotellvistelser i fortsättningen!”

  • Janne Evanson » Online Reputation Management:  ”Kanonbra och inspirerande sammanfattning Thereze. ”

  • Ingrid E-M Olsson » Hej Småland!:  ”Hej Oskar, Välkommen till ditt nya jobb. Ser fram emot att få samarbeta med Dig...”

  • Linda Edlund Ljungby kommun » Hej Småland!:  ”Hej Oskar. Varmt välkommen till oss alla i regionen =) Ser framemot att samarbe..”

  • Helen Bäckstedt » Hej Småland!:  ”Hej Oskar! Lycka till med nya jobbet! Jag ser fram emot ett bra samarbete med os..”

Bloggarkiv

Länkar