Har du koll på allemansrätten?

Får man elda på klippor? Var är det okej att lägga till med sin båt? Hur nära ett hus får man gå? Organisationen Håll Sverige Rent sprider nu information om allemansrätten på flera olika språk. Ladda ner en affischen med alla tips till dina besökare!

var rädd om din arena

Allemansrätten är fantastisk. En unik möjlighet att vara på annans mark utan lov och en förutsättning för att njuta av naturen och utöva de sporter eller det friluftsliv vi älskar. Men för att den ska fungera krävs att vi som är ute i naturen respekterar allemansrättens gränser. Har du koll på vad som gäller när du nöter kilometrar i löparspåret, paddlar kajak på stilla vatten eller gör upp en eld vid vattnet? Har dina gäster koll på det?

Ladda ned allemansrättens "Code of Conduct" - med 13 punkter att ha koll på när man är ute i naturen. Affischen finns på flera språk och du laddar ned den gratis på hemsidan Håll Sverige Rent. 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter