Småland på mässa i Danmark

Karin Malm

På våren är det mässperiod för hela världens besöksnäring. I år blev startskottet för oss den danska resemässan Ferie For Alle i staden Herning på Mittjylland. Mässan är den största i norden just nu, med cirka 1.100 utställare och 63.000 besökande. Mässan ägde rum 20-22 februari. 

Småland och Öland ställde ut tillsammans i en gemensam VisitSweden-monter. Montern ramades in genom den stora svenska golvflaggan och en suverän ljusättning som gav hela montern ett riktigt lyft. Övriga utställare var bland annat: Västsverige, Camping Dalsland, SCR, Swecamp, Isaberg, High Chaparral och Campa i Blekinge. En stenkast från vår monter hade Astrid Lindgrens Värld sin monter med välbesökt pippishow flera gånger om dagen.

Vi var tre personer som bemannade våra två diskar - Jag (Karin) från Destination Småland, Camilla från Smålands Turism och Jakob från Glasriket AB för Kalmar Län. Tillsammans delade vi ut över 1.000 av den rykande färska Smålands-broschyren och minst lika många Ölandsmagasin till Sverigeintresserade danskar.  

För att locka besökare till montern hade vi en tävling där besökaren fick uppge vad de gärna ville uppleva i Småland och/eller på Öland. På så sätt fick vi en uppfattning om vad den danska resenären är intresserad av och hur stor kännedom de har om våra regioner. Det var även ett bra sätt att naturligt inleda en dialog om besökarens önskemål, intresseområden och vad vi kan erbjuda i form av boende och aktivitet. För barn hade vi en teckningstävling. Totalt hade vi cirka 700 tävlande! Dessa lämnade också sina epostadresser vilket ger oss ett underlag för att skicka nyhetsbrev till våra nya danska vänner med relevant info och erbjudanden från våra regioner.

Vad är då den danska resenären intresserad av? Vi fick många frågor om camping - både tält, husvagn och husbil. Att hyra stuga är också eftertraktat. De flesta reser med bil och för danskarna på Mittjylland är det smidigt att ta färjan över från Grenå till Varberg, om man inte vill köra via Öresundsbron. 

Vår kära Pippi och Astrid Lindgrens Värld är en välkänd destination som många barnfamiljer ställde frågor om. Vart ligger Vimmerby egentligen? Vad kan man se på vägen dit? De lite äldre besökarna faschinerades av Glasriket och Kalmar som historisk stad. Gemensamt för de båda målgrupperna är att de vill uppleva naturen i Småland och bara koppla av i lugn och ro.

Ifrån svaren på vår tävling kan vi utläsa att de flesta vill uppleva hela Småland och hela Öland. Men vi fick även många svar på Astid Lindgrens Värld, Glasriket, naturupplevelser som cykla och vandra, älgpark, Zipline, High Chaparral och besöka residensstäderna Jönköping, Kalmar och Växjö.

Nu packar vi väskan igen och reser till nästa mässa - stora ITB-mässan i Berlin. Världens största resemässa!

loading...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingemar swalander » Online Reputation Management:  ”Intressant. Får väl börja recensera mina hotellvistelser i fortsättningen!”

  • Janne Evanson » Online Reputation Management:  ”Kanonbra och inspirerande sammanfattning Thereze. ”

  • Ingrid E-M Olsson » Hej Småland!:  ”Hej Oskar, Välkommen till ditt nya jobb. Ser fram emot att få samarbeta med Dig...”

  • Linda Edlund Ljungby kommun » Hej Småland!:  ”Hej Oskar. Varmt välkommen till oss alla i regionen =) Ser framemot att samarbe..”

  • Helen Bäckstedt » Hej Småland!:  ”Hej Oskar! Lycka till med nya jobbet! Jag ser fram emot ett bra samarbete med os..”

Bloggarkiv

Länkar