Det händer på Smålandswebben

Visitsmaland.se är webbportalen där hela Smålands utbud är samlat - från tre regioner, 31 kommuner och destinationer. Informationsdatabasen innehåller över 6000 produkter. Det EU-projekt som var grunden till webben avslutades vid årsskiftet och nu drivs den vidare i bolagsform.

Det bästa med en webbplattform är att precis alla besöksmål och företag kan vara med och synas på plats och genom länkar. Det är viktigt för dig som företag och besöksmål att du syns och det allra bästa sättet är att lämna bra material till den lokala turistbyrån/destinationen.
Man kan säga att plattformen består av tre delar och att det finns lika många sätt att synas på. Du går alltid genom din lokala turistbyrå
 

bokningsbar online

Bokningsbar online. Du kan bli bokningsbar direkt online på den lokala sidan och på visitsmaland. Vissa av de lokala turistbyråerna jobbar med det - Tingsryd, Glasriket för Uppvidinge och Lessebo, Växjö och Ljungby. Det går att ordna för andra också - kontakta Cathrine. Bokningsbara produkter visas överst i listningar vid sök.
Här vi alla fortfarande nybörjare men det går framåt.

synlig redaktionellt

Synlig redaktionellt. Här är det lite knepigare då vi presenterar ett utvalt utbud från hela Småland med varierande tema. Ibland är man med ibland inte, men det finns mängder med artiklar under temarubriker i menyn och vi puffar på startsidan där vi ofta byter teman. Just nu är det skördetid och Kultur & Design och sedan fiske.
 

informationsdatabas - alla kan vara med

Informationsdatabasen: det är här alla kan vara med och bli sökbara. De lokala turistbyråerna har redan lagt in det mesta men du kan alltid gå in och se om du är med och hur det ser ut. Du kan påverka utseendet genom att lämna bra bilder och kanske justera i texten. Du hittas genom den blå sökrutan, under Bo eller Evenemang i huvudmenyn.

Söker du under bo kan du välja ort och boendeform och kryssa i ”Inga specifika datum” så kommer allt upp.

Söker du under Se & Göra kan du välja olika begivenheter och också välja område eller direkt kommun under Småland. Är du inte nöjd med din presentation eller finns du inte med - kontakta din lokala turistbyrå. Du hittar alla under Turistbyråer i menyn på visitsmaland.se.

Har du frågor vänd dig till Cathrine Rydström eller till det nya bolagets VD, Mathias Billmark

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter