Informationsmöte om Sydostleden

cathrine rydström

Tommy Gustavsson, projektledare Tommy Gustavsson, projektledare

Igår var jag med på ett informationsmöte om Sydostleden. Jag visste inte så många detaljer om den eftersom det har varit mina kollegor som varit engagerade. Måste säga att det är en imponerande satsning och ett väldigt välskött projekt. 

Det kan inte ha varit lätt att hålla ihop så många parter. Men jag tror på en invigning våren 2016 och redan i höst invigs sträckan i Tingsryd.
 

27 mil genom åtta kommuner och tre landskap 27 mil genom åtta kommuner och tre landskap

Det var många intressanta föreläsare under dagen men det var en del saker som jag funderade lite extra på.
Tommy och hans team berättade hur de nu ska växla upp. Jag tycker de hade ett kul varumärkeslöfte: En växlande cykelupplevelse!
Och kärnvärden: Ventilera - Växla upp - Variation - Väbefinnande.

När leden är ordentligt etablerad räknar de med det ska bli 50 nya miljoner i turismomstänning, 8000 cyklister per år på hela sträckan och 30 000 på delsträckor. Kul med projekt som faktiskt kommer att göra skillnad.

Dennis Bederhoff från Tillväxtverket var på plats. han har studerat turismens effekter under många år. Han tyckte vi kunde sikta på samma siffror som Europas största led - Donauleden - då blir det 390 000 extra övernattningar per år utmed hela leden!
Han sa en intressant sak om varumärken - det är inte Sydostledens eller Smålands varumärke som är det viktigaste ute i Europa. Det är arrangörens som säljer resan hit! Alltså ska vi jobba med arrangörer som har starka varumärken!

Samarbete med andra leder är viktigt Samarbete med andra leder är viktigt

Det var också bra att de hade haft en följeforskare under projektets gång. Pia Holgersson från Velopia föklarade hur viktigt det var eftersom man kan rätta till saker under projektets gång och komma med förslag till bra exit. Det skulle nog många projekt må väl av.
Hon gav projektet gott betyg och tyckte man hade lagt en bra grund till att bli en etablerad led i Europa. 

Cathrine Rydström

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingemar swalander » Online Reputation Management:  ”Intressant. Får väl börja recensera mina hotellvistelser i fortsättningen!”

  • Janne Evanson » Online Reputation Management:  ”Kanonbra och inspirerande sammanfattning Thereze. ”

  • Ingrid E-M Olsson » Hej Småland!:  ”Hej Oskar, Välkommen till ditt nya jobb. Ser fram emot att få samarbeta med Dig...”

  • Linda Edlund Ljungby kommun » Hej Småland!:  ”Hej Oskar. Varmt välkommen till oss alla i regionen =) Ser framemot att samarbe..”

  • Helen Bäckstedt » Hej Småland!:  ”Hej Oskar! Lycka till med nya jobbet! Jag ser fram emot ett bra samarbete med os..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln